Turnerings l`hombre ?

Turnerings l`hombrespillerne skelner mellem ”privat” l`hombre og turrnerings- l`hombre.

”Privat” l`hombre
Her er der tale om den l`hombre, som de fleste l`hombrespillere kender. Den er bl.a. kendetegnende ved, at der i almindelighed spilles om penge. Det skal her bemærkes, at der som regel spilles om meget små beløb. Der spilles på mange forskellige måder, idet der er mange afarter af den ”gammel-dags” l`hombre, som vi kalder det, vi oftest spiller i dag. For en del år siden spillede vi ofte med narrestreger som hjerter knægt, ruder 7, røde esser og meget andet, men det er næsten faldet væk. I dag spiller man ”den rene” l`hombre.
En del har dog ”hængt” lidt på f.eks. gå med til købe nolo, grand, mv.

Turnerings l`hombre !
Turnerings l`hombren er kendetegnet ved, at man spiller om point og ikke om penge. Langt det meste turnerings l`hombre spilles som holdspil, hvor man er 4 på et hold. Der afvikles dog også en del parturneringer, samt meget få enkeltmandsturneringer. De hold der spiller mod hinanden, får nøjagtigt de samme kort at spille. Det foregår ved at kortene, efter at de er blandet, lægges i nogle mapper/kasser. Det er meget let at lære, og vi vil ikke komme nærmere ind på det her. Det er i øvrigt på samme måde som i bridge. Når en kamp er færdigspillet, ser man hvilke hold der har fået flest point, og dermed har vundet kampen, og skal have 2 kamppoint. Hvis forskellen er under 6 spillepoint er kampen endt uafgjort og hvert hold får 1 kamppoint. Der afvikles et Danmarksmesterskab hvert år. Ligeledes er der en turnering i Jylland og en på Fyn, der er delt op i flere divisioner med 10 til 15 hold i hver division med op og nedrykning mellem divisionerne hvert år.

Nye klubber
Vi er selvfølgelig meget interesseret i at få flere til at spille turnerings l`hombre. Såfremt du er interesseret er der mulighed i de bestående klubber. Er I flere, som kunne tænke jer at oprette en ny klub, står vi gerne til rådighed med hjælp og vejledning. Vi har også mulighed for at komme ud og give undervisning i turnerings l´hombre. Hvad gør I ? Kontakt formand eller et bestyrelsesmedlem

   Dansk L'hombre-Union ~ Tlf.: ~ 24 23 67 65 ~ E-mail. formand@lhombre.dk Opdateret: den 05-10-2014   D. I. Design